Levering på 1-3 dage 14 dages returret
   Leveringstid - 1-3 hverdage      Gratis fragt ved køb over 500 DKK      Sikker betaling med Freepay

Bambus skærebræt

Viser alle 8 resultater

Derfor skal du anvende et skærebræt af bambus

Næste gang du skal ud og vælge dit/dine skærebræt, så kan det kun betale sig at være kvalitetsbevidst. Igennem mange år havde jeg selv et billigt skærebræt af ukendt træsort, indtil jeg så lyset. Det lys var et skærebræt af bambus! Det holder nemlig langt længere end et skærebræt af anden træsort, og så er det mere bæredygtigt end andre materialer, da bambus modnes på mellem 3- 6 år, og kan derefter anvendes til fremstilling materialer som f.eks. spækbræt, skærebræt, skåle, knivhåndtag og meget mere.

Bambus er et naturligt valg for alt for få mennesker, selvom det kun kan anbefales. Men vidste du, at bambus teknisk set ikke er en træsort? Det er faktisk en art af græs, men anses for mange som værende træ. Det er dog et meget hårdt materiale, og sammenlignes derfor ofte med andre hårde træsorter som mahogni og teaktræ.

Bambus skærebræt har mange fordele

Bambus har, idet det er en græssort, små cellulosefibre som giver skærebrættet en naturlig regenereringsevne, og dermed heler de helt små overfladeridser i spækbrættet over tid. Samtidig med det, så er et solidt skærebræt af bambus som nævnt stærkere end de traditionelle spækbræt af træ – faktisk helt op mod 15 % stærkere end et traditionelt, lignende produkt af ahorn. Derfor kan det være noget af en tilvænningssag at skifte fra de gamle, umoderne produkter, da overfladen pludselig er hårdere end det man er vant til. Men det bevirker også at kniven ikke lige så let laver ridser og giver skader i skærebrættet, som normalt ellers nemt bliver en bakteriebombe.

Et skærebræt af bambus er ikke bare godt og hårdfør, men tilføjer også en stilrent look og elegance til dit køkkenbord. Samtidig er det skånsomt mod dine knive!

Rengøring og vedligeholdelse af bambus skærebræt

Hvis du vil vide hvordan du bedst rengør et skærebræt af bambus – kan du se mere her.